December – Indische hapjes maand!

En zo is het alweer december! Vindt jij ook niet dat het super snel gaat, dit jaar? Het hele jaar druk en dan opeens realiseer je je dat het al eind van het jaar is.

Maar natuurlijk niet zonder de feestdagen. Sinterklaas hebben we net gehad en de Kerstdagen komen er nu echt weer aan. Met Oud&Nieuw in het kielzog.

December is een speciale maand, voor mij niet anders dan voor jullie. Ik heb in december altijd speciale herinneringen aan mijn vader. Mijn vader stond namelijk in december heel veel in de keuken. Pasteitjes maakte hij, en lempers. Maar vooral risolles. Heerlijk waren die! Tot mijn grote vreugde is het mij gelukt om risolles te maken die echt precies zo smaken als zoals hij het deed. Datzelfde recept deel ik nu ook met iedereen die in de kookstudio de workshop Indische hapjes komt maken. Het idee dat nu in meerdere gezinnen de risolles van mijn vader op tafel staan, vind ik fantastisch.

Bapao maakte hij ook in december. Dat is een ander verhaal voor mij. Een dingetje wel, eerlijk gezegd. Want ik moet eerlijk bekennen dat mijn broer de bapao kan maken zoals mijn vader. En ik dus niet. Hoe het kan, ik heb geen flauw idee. Maar misschien is er altijd wel iets wat bij een ander wel lukt, en bij jou nooit. Misschien heb jij daar ook wel last van? Ik hoor het graag! In elk geval, daarom heb ik maar een heel ander recept voor bapao, het lijkt niet op die van paps, maar zijn toch lekker. Ook goed, toch?

Met mijn vader in gedachten ga ik deze maand natuurlijk ook vaak de keuken in om hapjes te maken. Want hapjes horen erbij, met name risolles en spekkoeken. En jij kunt ze uiteraard bestellen, kijk daarvoor op mijn catering pagina.

Ik wens je een fijne feestmaand, met je familie, lieve vrienden en kennissen!

 

 

 

De cursus Indisch koken is geliefd!

Het is alweer een tijdje geleden iemand vroeg om een cursus, anders was het er vast nog niet van gekomen. Inmiddels is er al een aantal cursussen geweest en ben ik nu ook weer met twee groepen bezig.

Cursus Indisch KokenEr staan ook al nieuwe groepen in de agenda, ik kan dus wel stellen dat het een schot in de roos was!

Tijdens de cursus leer je tijdens elke les helemaal zelf 2 gerechten te bereiden. Je kunt zelf aangeven wat je juist wel of juist liever niet wilt koken. Door tijdens de eerste les goed te luisteren naar wat jij graag wilt, wordt het een hele leuke op maat gemaakte cursus.

Dat de cursus op maat is, blijkt ook uit het feit dat zowel de locatie als de tijdstippen volledig door jou beïnvloed worden. De kookstudio in Kwadijk biedt voldoende ruimte voor 3 cursisten, in mijn eigen keuken in Vathorst kunnen 2 cursisten terecht. En de reeks van 5 avonden wordt in gezamenlijk overleg gekozen.

Vorige week startte ik met een nieuwe cursus, dit keer een stel uit Amersfoort. Omdat het natuurlijk niet handig is om beiden hetzelfde te laten koken om mee naar huis te nemen (dan kan je 4 dagen hetzelfde eten!), heb ik dit keer niet 2 maar 4 gerechten voor hen uitgekozen. Ze vonden het prachtig.

Ik word zo blij van dit soort avonden. Mensen zijn oprecht blij met wat ze bij mij in de keuken kunnen leren. Tussendoor wordt steeds weer even een pen opgezocht om op te schrijven wat ik net zei. De potjes en pakjes worden goed bekeken, waar koop je dit en waar koop je dat. Ik weet zeker dat mede dankzij deze cursus, veel mensen thuis ook Indisch gaan koken. En daar doe ik het voor!

Blog

door | jun 17, 2015 | 0 Reacties

Yvette Luikinga

Yvette Luikinga

Hier kan elke tekst die nodig is staan

Oproep tot aktie!